Bouw van Volendamse scheepswerf Botter+ kan al in juli van start gaan

Al deze zomer kan gestart worden met de bouw van de scheepswerf Botter+ in Volendam. Het project op het Slobbeland is een combinatie van werk, dagbesteding, educatie en toerisme

Enerzijds wordt straks de geschiedenis van vissersdorp Volendam zichtbaar gemaakt en aan de andere kant biedt de scheepswerf dagbesteding en werkgelegenheid aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Volendamse bottervereniging, zorgverlener Odion en de ’social firm’ (lichte horeca onder de naam ’Culi Café Only Friends’) zijn de toekomstige huurders van het gebouw.

Wind mee
Waar bouwplannen nogal eens vertraging oplopen, heeft Botter+ de wind mee. Er is tijdwinst behaald door het voorbereidende werk gelijk te laten optrekken met de ontwerpfase. Zo kan in juli de eerste spade voor de bouw de grond in. Voor mei volgend jaar staat de casco-oplevering gepland. In de weken daarna kunnen de huurders hun ruimten afbouwen en inrichten. Als er voldoende fondsen zijn geworven voor expositiemogelijkheden, zal Perspekt Studio’s de opbouw daarvan verzorgen.

Hulletje
Op de scheepswerf is straks iedereen welkom. Het kan als ontmoetingsplek fungeren voor – al of niet eenzame – ouderen, maar ook voor scholieren en toeristen zal er veel interessants te zien en vooral te doen zijn. Met de scheepvaart, de visserij en andere Volendamse gebruiken kunnen bezoekers interactief aan de slag.

Overigens moet de gemeenteraad op 18 februari nog wel akkoord gaan met een investering van 1.570.000 euro voor de bouw. Inclusief een eerder afgegeven voorbereidingskrediet van 3,8 ton komen de totale kosten daarmee 1.950.000 euro.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD Premium, alleen voor abonnees

Afbeelding: een impressie van het gebouw, © Illustratie TBE-ZA Architecten uit Masterplan Botter+