Botterdagen Elburg 2019 van 12 – 14 september

In het weekend van 12 t/m 14 september zijn de Botterdagen & Open Monumentendag in Elburg. De Vestingstad Elburg, waar zich de meeste monumenten per vierkante meter bevinden (ca. 350), heeft dit evenement uitgebreid met de Botterdagen. Drie dagen lang staat Elburg in het teken van botters, monumenten, vis en ambacht. 
Het driedaagse evenement heeft dit jaar het thema ‘Plekken van Plezier’.

Varende monumenten
Donderdag 12 september begint om 19.15 uur de vlootschouw in de haven. Zo’n vijftig botters uit diverse vissersplaatsen komen de haven binnenvaren. Verschillende muziekkorpsen sluiten de vlootschouw af met een miniconcert op de botters. Daarna is het volop gezelligheid in de horeca-gelegenheden en de feesttent aan de haven.

Bedrijvenwedstrijd
Vrijdag staat in het teken van de Elburger Bedrijvenwedstrijd met zo’n 50 deelnemende botters. Niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de toeschouwer levert dit prachtige beelden op vanaf de dijk tussen Elburg en Harderwijk. Rond een uur of 15.30 uur verwelkomen ‘De dames van de Kruushoek’ de deelnemers met een optreden in de haven. ’s Avonds treedt zeemanskoor Kop van ’t Ende vanaf 20.00 uur op in de haven en zijn er live-optredens in diverse horecagelegenheden.

Monumentendag
Op zaterdag 14 september is het landelijke Open Monumentendag. Een groot aantal monumenten en alle musea zijn gratis of met korting te bezichtigen. Bezoekers kunnen deze dag kennis maken met de varende monumenten van Elburg. Tientallen botters maken vanaf 10.00 uur korte vaartochten over het Dronter- en Veluwemeer. In de stad zijn monumenten opengesteld, waaronder de Vischpoort, Kazematten, Muurhuisje en het Feithenhof met de profisorenkamer.

Kijk hier voor meer info

RVEN
EOC