Bolnes Draaidag in Motorenmuseum Nieuwe Niedorp

De bijzondere eencilinder Bolnes HS 400 gaat weer draaien in het Grootmoederstijd en Motoren Museum in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp. De één cilinder motor van 6,5o meter hoog van 160 pk wordt zondag 29 augustus gestart. Ook komt op die dag een aantal klassieke auto’s vanaf 12 uur ’s middags langs bij het museum. Nieuw in de collectie zijn een invalidenfiets en een zijboord-motor uit 1939. De Bolnes-motor wordt elk heel uur gestart tussen 12 tot 3 uur ’s middags.

Het museum bezit een uitgebreide collectie van 275 (scheeps- en industrie)motoren. Deze uit de eerste helft van de negentiende eeuw afkomstige motoren werden gebruikt in de landbouw, industrie of scheepvaart. Op de bovenverdieping van het museum is ook een ouderwetse keuken te zien, een babykamer van vroeger, een hoedenwinkel en schoenmakerswerkplaats, miniaturen van Jack Appelman en allerlei andere spullen uit grootmoeders tijd.

De openingstijden van het museum zijn dinsdag tot zaterdag van 1 uur ’s middags tot 5 uur ’s avonds en zondag van 11 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags. Het museum is geopend tot 1 oktober.