Bietenboten aangekomen in Zeeland: ‘Hééééy…. Bie(r)tje?’

Hij liet zijn snor staan, heeft speciaal een lederhosen aangetrokken en installeerde zelfs een skibox op zijn zeiltjalk de Stormvogel. Zo doet schipper Benjamin Verboom mee aan de jaarlijkse Bietenrace. ,,Over een goede suikerbiet moet een laagje vorst geweest zijn. Dat hebben we in Nederland niet meer gehad, daarom hebben wij ze dit jaar uit de Alpen gehaald”, verklaart Verboom, terwijl de glaasjes Jägermeister worden ingeschonken.

Met het après-biet-thema proberen hij en z’n bemanning dit jaar de originaliteitsprijs binnen te halen. Want hoewel de Stormvogel gistermiddag als eerste van de ruim twintig historische schepen onder het wakend oog van de Mosselman in Yerseke aankwam, maken de spelregels het onmogelijk meer dan één keer de zeiltocht te winnen. En Verboom pakte de prijs al eens.

De deelnemers van de bietenrace vertrokken zondag voortgetrokken door trekpaarden uit Steenbergen. Na een mosselmaaltijd in Yerseke, zeilen ze dinsdag via Colijnsplaat – waar weer een symbolische vracht bieten worden geladen- naar Zierikzee. Vanaf daar gaat de tocht naar Dintelmond en Willemstad; de thuishaven van de Stormvogel.

Bekijk hier ook de video van PZC

Lees het gehele artikel op de bron: PZC

Kijk voor meer info en foto’s ook op de facebook pagina van de Bietentocht