Nieuws

Bezoek van wethouders aan De Uiterton in teken van toekomstplannen

AMSTELVEEN De wethouders Frank Berkhout, Marijn van Ballegooijen en Herbert Raat hebben vorige week een bezoek gebracht aan De Uiterton in heempark De Braak aan de Amsterdamseweg. Zij bespraken de toekomstplannen om de uitbreiding van activiteiten volgend jaar gestalte te geven. Hierbij wordt De Uiterton ondersteund door Rotary Amstelveen-Amstel en Amstelidee. Naast De Uiterton ontstaat er in de accommodatie ook ruimte voor buurtinitiatieven. 

Stichting De Uiterton verzorgt in het clubhuis in heempark De Braak met voornamelijk oudere vrijwilligers restauratiewerk van varend erfgoed. Sinds de zomer van 2018 worden boten van de stichting ook ingezet tijdens een vaarmiddag voor 250 kinderen van het Zomervakantiekamp Kinderland. In de jaren daarvoor kon de jeugd in de zomervakantie in het clubhuis bootjes bouwen tijdens de Scheepstimmerweek  

Eerder dreigde nog het einde voor De Uiterton, omdat het college van B en W de subsidiëring stop wilde zetten omdat de organisatie tegenwoordig vooral activiteiten organiseer, die zijn gericht op ouderen en slechts beperkt op de jeugd. Dat terwijl de subsidie wordt bekostigd vanuit het jeugdbudget. Diverse raadsfracties vroegen daarop of de subsidie dan niet vanuit een ander potje betaald kon worden. Daarna kwamen initiatieven van de grond om De Uiterton te kunnen behouden.

Lees het gehele artikel op de bron: Amstelveens Nieuwsblad