Bezoek het historisch weekend in Den Helder

Kom dit jaar met je schip naar het historisch weekend in Den Helder op 29 en 30 juni. Niet alleen klassieke auto’s en motoren maar ook varend erfgoed in, op en rond het voormalige marinecomplex Willemsoord.

Dit jaar komt het Historisch Bedrijfsvaartuig naar het Noordwesten van Nederland gericht. De Erfgoedmanifestatie van de LVBHB wordt dit jaar gehouden in Alkmaar. Dan is het varend erfgoed lekker aan het rondscharrelen in ’s lands vaarwegen die in die richting lopen.

Vanaf het noorden is het leuk om over het IJsselmeer bij Medemblik naar binnen en zo door de kop van Noord Holland door te scharrelen. Vanaf de Waddenzee bij Den Helder naar binnen is ook heel leuk, reddingmuseum, marine museum duinen en strand zijn allemaal binnen “handbereik”.

Wat veel mensen vergeten is dat het Noord Hollands kanaal boven Alkmaar gemiddeld een kilometer of 5 van de duinen en de stranden af ligt, dus met een fiets aan boord kan men in de kop van Noord Holland geweldig vakantie vieren.

Daardoor is het ook leuk om, als je naar Alkmaar gaat via de Waddenzee naar Den Helder te komen en 29 en 30 juni 2019 lekker in de museumhaven Willemsoord gezellig mee te genieten van het Historisch weekend om daarna weer lekker verder te varen langs het Noord Hollands kanaal naar Alkmaar, zo nu en dan een zijsprongetje maken naar bijvoorbeeld het Amstelmeer of even naar Kolhorn. Alleen moet je dan heen en weer, als de kruiphoogte groter is dan 3,40 meter.

Kleinere schepen kunnen ook eerst langs Alkmaar door het kanaal van Alkmaar naar Kolhorn varen, even gezellig meedoen met het Historisch weekend en vervolgens door het Noord Hollands kanaal weer naar Alkmaar gaan. Het is elke keer toch wel weer leuk om bij het Historisch Weekend aan te sluiten en al het mobile erfgoed eens goed te bekijken en te zien werken.

Aanmelden kan via de website: www.historisch weekend.nl

EOC
RVEN