BBZ Sectordag voor zeilers met historische schepen

De BBZ sectordag is opgezet om kennis over het varen met (historische) charterschepen onderling te delen. Zeilers van historische vaartuigen horen er over nieuwe inzichten, toetsen hun kennis en helpen mee aan de ontwikkeling van standaarden. De workshops zijn voor iedereen, voor de ervaren schipper en voor de beginnende maat, voor keurmeesters en verzekeraars.

In de Enkhuizer Zeevaartschool worden op deze dag verschillende workshops en lezingen gegeven. Stel je eigen dag samen en volg vier workshops naar keuze.

Piet Blauw neemt rondhouten mee waar windscheuren in zitten en laat zien waar je op moet letten,  Robin Hoekstra van BSC Certificering gaat dieper in op de risico’s van stalen rondhouten. Jurist Ynke Ooykaas houdt je scherp als het gaat om juridische vragen zoals ‘wat gebeurt er als het  boekingskantoor dingen aan de klant belooft die jij niet waar kunt maken?’ Er is een workshop slecht weer zeilen met Harry Mutter en een workshop Groene vloot ‘Kansen voor duurzame chartervaart’, door Eelco Leemans. Bernt Folmer gaat in op Veiligheiddrills en de noodzaak van het oefenen en de dag  wordt afgesloten door Stephan Kramer met tips om makkelijk te rapporteren. Over dat laatste: er is nogal wat verzet tegen rapporteren, maar sinds de aanbevelingen van de OVV kan niemand er meer onderuit. Stephan laat zien dat het allemaal niet zo stom hoeft te zijn en hoe hoe je het het beste kunt doen.

  • Waar: Enkhuizer Zeevaartschool, Kuipersdijk 15, Enkhuizen
  • Wanneer: 6 februari van 10:00 – 16:00
  • Kosten: leden: 50,00 niet leden: 150,00
  • Inclusief: deelnamecertificaat en toegang tot 4 workshops naar keuze
  • Exclusief: lunch. (tegen betaling zijn bordjes en soep in de kantine verkrijgbaar)

Lees hier meer over de inhoud van de workshops en klik hier om je in te schrijven. 

RVEN
EOC