Archeologie, Musea en Behoud

Batavialand Verlengt Tentoonstelling ‘Mooi Goed! – Spullen Boven Water’

Vanwege vele enthousiaste reacties verlengt Batavialand de tentoonstelling ‘Mooi Goed! – Spullen Boven Water’. De tentoonstelling, die aanvankelijk slechts voor drie maanden geopend zou zijn, wordt nu verlengd tot en met 12 mei 2024.

Dit is de laatste kans om de bijzondere wereld van scheepsarcheologie op een totaal andere manier te ervaren.
‘Mooi Goed! – Spullen Boven Water’ biedt bezoekers een duik in het verleden door de schatten van eeuwenoude scheepswrakken in de schijnwerpers te zetten. Dankzij een unieke mix van fotografie, historische objecten en artistieke belichting komt de schoonheid en de geschiedenis van deze objecten tot leven.

De binnenkant van een ventjager

Schatkamer van Flevoland

De meeste geëxposeerde voorwerpen, afkomstig uit het Nationaal Scheepsarcheologisch Depot in Batavialand, zijn bewijzen van Flevolands rijke historie als het grootste scheepswrakkenkerkhof op het droge ter wereld. De tentoonstelling toont vondsten uit deze wrakken, waardoor bezoekers een blik kunnen werpen op de materiële cultuur van de schepen die ooit de Zuiderzee bevoeren.

Een Visueel Feest en Interactieve Verkenning

Bezoekers worden getrakteerd op een visueel feest van rijkelijk versierde messen, kobaltblauwe kruiken, en zilveren zakhorloges. De tentoonstelling biedt tevens interactieve mogelijkheden, zoals het creëren van eigen stillevens met replica’s van de historische voorwerpen. Dit maakt ‘Mooi Goed!’ niet alleen een leerzame, maar ook een vermakelijke ervaring voor alle leeftijden.

De binnenkant van de tentoonstelling

Duurzaamheid en Toegankelijkheid

Mooi Goed!’ is gecreëerd door een intern team van Batavialand met gerecyclede materialen. De tentoonstelling is toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden, inclusief rolstoelgebruikers, en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. ‘Mooi Goed!’ is inbegrepen bij het standaardticket voor Batavialand en is te zien tot en met 12 mei 2024.

Met dank aan

Batavialand wordt structureel gesteund door de provincie Flevoland en het ministerie van OCW. Het beheert circa 60.000 voorwerpen, die de geschiedenis van Flevoland vertellen, vanaf de steentijd tot en met het inpolderen, inclusief de maritieme archeologische rijkscollectie.

Bron: persbericht Batavialand

Foto’s: © Batavialand