Basistraining Zeilvaart 23 – 28 maart 2020

Wie van zeilen zijn werk wil maken is welkom bij de Basistraining Zeilvaart. De training belicht het vak “matroos zeilvaart” en biedt houvast bij de start in dit boeiende beroep. De professionele zeilvaart onderscheidt zich van alle andere vormen van beroepsmatige vaart door het inzetten van de gasten in het varen van het schip voortgedreven door de wind. Het veilig en zeker aansturen van de gasten is een taak van de maat.

De zeilvaart beslaat een breed vakgebied en omvat kennis over wind, water, scheepvaart, tuigage, manouvreren, navigatie, meteorologie, motoren, geavanceerde instrumenten en vooral mensen.

De training
De training omvat: het schip vaarklaar maken, zeilen hijsen en strijken met een zeillier, werken met de zwaardlieren, overstag gaan en gijpen, bakstagen spannen, aanmeren en afvaren, knopen leggen en touwbehandeling. In de avonden wordt teruggekeken op hetgeen geleerd is die dag.
Daarna wordt theorie gegeven over zeilen, navigeren, omgang met gasten. Tevens komen juridische aspecten aan bod, zoals aansprakelijkheid en arbeidsverhoudingen. Na het ontwikkelen van de eigen vaardigheden schuift in de loop van de training het accent naar het aansturen van de gasten.

De training vindt plaats op tjalk Res Nova, waarop ook wordt overnacht. De vijfde dag is aan boord van brigantijn Bounty om kennis te maken met het zeilen op dwars getuigde zeilschepen.

Aan het eind van de training ontvang je een certificaat van deelname. De training wordt ondersteunt door de Maritieme Academie Harlingen.

Kosten:€ 595,- per persoon, inclusief: cursusmateriaal, overnachtingen, maaltijden/koffie/thee en BTW.Exclusief: genuttigde dranken gedurende de cursus.

Wil je meer informatie:Neem contact op met Peter Lock 06-10607833 of Janny van der Klooster 06-50562788

Direct aanmelden:www.chartercrew.nl