Audiofragmenten over historische schepen in Hoorn

Verschillende schepen die zijn aangesloten bij de Stichting Varend Erfgoed Hoorn hebben een audio fragment van hun schip, dat je via een QR code bij het schip kunt oproepen. Samen vormen ze een informatieve audiotour langs het Varend Erfgoed van Hoorn. Bijvoorbeeld de tjalk Het Vertrouwen:

Het Vertrouwen
Na 60 jaar actief in de vrachtvaart verdween de tjalk Het Vertrouwen in 1962 via de saneringsregeling naar een sloopbedrijf in Wormerveer. Het einde leek in zicht, maar niets bleek minder waar. Nu zijn we weer 60 jaar verder en is het schip nog steeds volop in gebruik. Niet als vrachtschip, maar nu als woonschip.

De creativiteit van Luyt Groep heeft ervoor gezorgd dat Het Vertrouwen behouden bleef als drijver van het bekende scheepsdok in Den Oever. Mark Smit en Jelle Talsma restaureerden hem rond 1996 tot het zeilende woonschip dat het nu nog is. Edwin en Elbrich den Heijer en hun gezin mogen alweer een decennium ‘op het schip passen’, voor volgende generaties bij Centrum Varend Erfgoed Hoorn in Hoorn. Onderstaand een audio die bij het schip is te beluisteren via een QR code.

Hier kan je alle audiofragmenten vinden, ook met foto’s en video.