ANWB stopt met 92 jaar oude Waterkampioen

De ANWB Waterkampioen stopt na 92 jaar. Door een dalend aantal abonnees is de exploitatie van het blad niet meer vol te houden, meldt Bert Gorissen, hoofdredacteur Team ANWB Content Productie. De ANWB heeft de afgelopen jaren al van meerdere bladen afscheid genomen vanwege een dalend abonneebestand.

De eerste Waterkampioen in 1927 © ANWB

Op de redactie is met teleurstelling gereageerd meldt Gorissen. Een medewerker van Waterkampioen kan bij de ANWB blijven. Hij zet zijn werkzaamheden op andere terreinen dan watersport voort. Voor hoofd- en eindredacteur Arno Beuken betekent het echter dat zijn verbintenis met de ANWB eindigt.

Beuken wil proberen de titel op eigen initiatief – en los van de ANWB – nieuw leven in te blazen onder een nieuwe naam: Deining Magazine. Hij en zijn compagnon Jim Post proberen de komende maanden zoveel mogelijk geïnteresseerden te verzamelen. Als ze voor mei genoeg aanmeldingen hebben dan gaat hun magazine deze zomer al van start, zo is te lezen op de site www.deiningmagazine.nl. Want “de naam Waterkampioen mag dan verdwijnen, bijna honderd jaar watersportexpertise blijft.”

EOC
RVEN