Antwerpen laat historische mijnenveger slopen

ANTWERPEN / HOBOKEN – Na jarenlang palaveren is de zwaar verkommerde MSC 931 Knokke van zijn ligplaats in het Kempisch Dok na twintig jaar naar Hoboken versleept, meldt Flows. Daar zal het bedrijf Van der Gucht – een van de twee erkende scheepsslopers in ons land – het schip verschroten met een maalmachine.

Het schip was een mijnenveger van 1955 tot 1978 en gemaakt van hout, zodat het minder kwetsbaar was voor zeemijnen. De ontruiming was een werk van lange adem en werd uitgevoerd door Aertssen Group uit Stabroek. “Er moesten onder meer duikers het schip onder de waterlijn inspecteren”, zegt Marc Vaes, operationeel manager bij Van der Gucht. “Gaten werden gedicht. Met de toestemming van een rits instanties en onder politiebegeleiding is het schip dan naar onze werf gesleept. Het kon niet meer zelfstandig varen.”

De ligplaats in het Kempisch Dok komt nu vrij. Het gebied is onderdeel van een project innovatieve stadshaven, met plaats voor logistiek, dienstverlening, testbedrijfjes en maakindustrie.

Lees het gehele artikel op de bron: Nieuwsblad