Alphatron Marine zet historische sleepboot in voor maritieme training

JRC/Alphatron Marine gaat de historische sleepboot Steenbank inzetten voor maritieme trainingen. Het doel is de deelnemers meer kennis te geven van de maritieme wereld waarin ze werken. Tegenwoordig komen er steeds meer werknemers bij Alphatron die weinig kennis van de scheepvaart hebben. Alphatron Marine houdt zich bezig met de ontwikkeling, levering en installatie van navigatie- en communicatieapparatuur voor schepen.

De voormalige kust/haven sleepboot Steenbank is eind jaren 50 samen met het zusterschip Schouwenbank door L. Smit en co gebouwd bij Bodewes in Millingen aan de Rijn. Met een diesel elektrische voortstuwing en een vermogen van 1250pk en 13 ton trekkracht waren deze slepers groot en sterk voor die tijd.

Nadat de Steenbank jaren voor de Nieuwe Rotterdamse Sleepdienst (NRS) en de Belgische Marine had gevaren werd het schip in 2015 voor de sloop verkocht. Een groep enthousiaste mensen met een grote passie voor sleepboten kochten het schip en renoveerden haar met behulp van grotendeels vrijwilligers vanuit de sleepboothaven van Maassluis.
Inmiddels is het schip opnieuw ondergebracht bij een NRS, maar nu de Nostalgische Rotterdamse Slepers BV, een BV zonder winstoogmerk waarbij alle opbrengsten zullen worden aangewend voor het in stand houden van het schip.

Ook voor andere geïnteresseerde bedrijven zijn er mogelijkheden met de Steenbank. Het inzetten van een eigen trainer of één van de vrijwilligers behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Steenbank.NRS@gmail.com

Lees het gehele artikel op de bron: Alphatron

Afbeelding: Jan Oosterboer