Winter Welvaart, Groningen

Wanneer:
16 december 2022 – 18 december 2022 hele dag Europe/Amsterdam Tijdzone
2022-12-16T00:00:00+01:00
2022-12-19T00:00:00+01:00

Dit jaar staat de programmering van Winter Welvaart in het teken van ‘de A’; het water waarin WinterWelVaart zich al meer dan 15 jaar afspeelt. Middenin het historische centrum van Groningen.

Het A-kwartier: misschien wel het mooiste stukje stad. De oude pakhuizen langs het water doen denken aan de bedrijvigheid van vroeger. Al struinend langs de kades, kom je langs maar liefst 28 rijksmonumenten en 11 gemeentelijke monumenten. Alsof je een schilderij in stapt. Het oudste havenkwartier van de stad stond lange tijd in directe verbinding met de zee. De Groningers bouwden een hoge kade, de Hoge der A, voor laden en lossen tijdens vloed. Aan de andere kant van het diep kwam een lage kade voor tijdens eb, de Lage der A. Zo kon het handelen onafgebroken doorgaan.

In de dagen vlak voor kerst is het hier extra gezellig. Dan vormen de Hoge-, Kleine- en Lage der A het decor van WinterWelvaart. De schepen, de Akerk en Museum aan de A (Voormalig Noordelijk Scheepvaartmuseum) zijn een weekend lang een podium voor theater, muziek, poëzie, lezingen en workshops. Allemaal in het thema ‘trots op de Groninger A’s’. Van theater op het water tot bijzondere rondleidingen en muziek in de Akerk. Laat je verrassen door een divers programma waarin lokaal talent centraal staat. Dit jaar werken wij samen met o.a. het kunstproject Roemte, een speciaal programma in de Akerk & een duik in de geschiedenis in MadA.