Afgelast: Sluisdagen Dieversluis

Wanneer:
30 mei 2020 – 1 juni 2020 hele dag Europe/Amsterdam Tijdzone
2020-05-30T00:00:00+02:00
2020-06-02T00:00:00+02:00

Sluisdagen 2020

Wat is er zoal te doen?

Op de zaterdag de aankomst van de schepen, de officiele opening van de Sluisdagen en muzikale omlijsting door de Waterlanders uit Giethoorn.

De Waterlanders zullen met veel spektakel de havenkom van Dieverbrug binnenvaren en zorgen voor entertainment en een gezellige sfeer. Op zaterdag presenteren de ondernemers aan de Dieversluis hun bedrijven, hoe dit precies ingevuld gaat worden, dat blijft nog even een verrassing. Ook zullen er op deze dag diverse oude maritieme ambachten te zien zijn zoals een smid, een schiemanswerker, een mast koten maker, een nettenboeter, een vismandenmaker etc, daarnaast een heuse palingrookwedstrijd!

Op zondag wordt er een braderie georganiseerd en wordt de middag muzikaal ingevuld door Jeugdorkest Benjamin uit Zwolle. Aan de kinderen is ook gedacht, op het kinderplein staan diverse springkussens en eens stormbaan.

Op de maandag, 2e Pinksterdag wordt er een proeverij georganiseerd waaraan ondernemers uit de regio kunnen deelnemen. Tegen een kleine vergoeding krijgen zij de gelegenheid om hun bedrijf te presenteren en, nog belangrijker, te laten proeven wat zij u kunnen bieden. Aan muziek en verschillende kinderactiviteiten is ook gedacht. Het kinderplein is natuurlijk weer open en er is een leuke kinderactiviteit. Daarnaast ook schmink en glittertattoo.

 

Kijk hier voor meer info