Garnalencup Lauwersmeer

Wanneer:
11 september 2021 hele dag Europe/Amsterdam Tijdzone
2021-09-11T00:00:00+02:00
2021-09-12T00:00:00+02:00

Vorig jaar kon-ie niet doorgaan maar dit jaar hebben de Noorderschippers van de LVBHB besloten het toch wél te doen: op zaterdag 11 september wordt er op het Lauwersmeer weer gezeild om de Garnalencup. De roemruchte ‘vriendelijke-zeilwedstrijd-met-opdracht’ uit de jaren ’80 en ’90 beleefde in 2016 zijn herstart en is sindsdien weer een jaarlijkse traditie geworden. Met die onderbreking door corona dus.

Er zal daar in het noorden weer gestreden worden om de wisselprijs, de
ijzeren garnaal. En ook de Aanmoedigingsborstel heeft bewezen een begerenswaardige trofee te zijn. Daarnaast gaat het gerucht dat er op prijzengebied vernieuwing op til is. En het prachtige Lauwersmeergebied heeft op de deelnemers aan Zoet/Zout een grote indruk gemaakt.

De Garnalencup deelnemers verzamelen op vrijdagavond in jachthaven Het Booze Wijf in Lauwersoog. Ze liggen daar voor gereduceerd tarief. De volgende morgen wordt bij het palaver de ‘nautisch-creatieve opdracht’ voor de dag bekend gemaakt. In 2019 was dat bijvoorbeeld een man-over-boord-manoeuvre uitvoeren. Met een namaakman die je eerst zelf moest maken, dat wel.

Deelname aan de Garnalencup is gratis, de befaamde borrel na afloop wordt ter plekke geïmproviseerd. Er staan nu zeven schepen op de lijst, waaronder de klipper Hoop op Welvaart van Eric Voigt, met de rest van het LVBHB-bestuur als bemensing.

Het is kort dag maar de Noorderschippers vinden het fantastisch als er meer schepen mee doen. En er is nog plek! Opgeven kan via noorderschippers@lvbhb.nl