7 en 8 september Werfweekend bij Museumwerf Vreeswijk

Op 7 en 8 september (10–17 uur en 12–17 uur) is het Werfweekend bij Museumwerf Vreeswijk. Dat is het gezelligste kijk- en doeweekend in scheepse sferen voor iedereen van 3 tot 103 jaar! Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Het thema van Werfweekend 2019 is de Keulsche Vaart. Dat is de eeuwenoude handelsroute tussen Amsterdam en het Duitse achterland. Deze vaarroute liep dwars door Vreeswijk wat het schippersdorp eeuwenlang een economische boost gaf. Zonder Keulsche Vaart was er geen florerend Vreeswijk en zou de Museumwerf niet bestaan! Reden genoeg voor het binnenvaartmu-seum om de legendarische Keulsche Vaart voor het voetlicht te halen. Het feestweekend krijgt daarom een Duits tintje.Museumwerf Vreeswijk vindt u aan Wierselaan 113 in Nieuwe-gein

Voor uitgebreide informatie zie: www.museumwerf.nl.

Afbeelding: Een groot aantal tjalken met gestreken masten worden door de Keulse vaart gesleept. Bijna elke tjalk heeft een Hollandse boot als bijboot. De sleepdraad is over bakboord bevestigd. De brug staat open. Ansichtkaart van ‘GeheugenvanNederland.