46-jarige staat terecht voor sabotage van museumschip Emden

Ongeveer een jaar na de sabotage van het Emden museumlichtschip “Amrumbank/Deutsche Bucht” staat een 46-jarige man terecht. De officier van justitie beschuldigt de verdachte van materiële schade en diefstal in een bijzonder ernstige zaak.

De man wordt ervan verdacht medio juni 2021 te hebben ingebroken in het pas gerenoveerde lichtschip en herkenningspunt in Emden aan de Ratsdelft in de binnenstad en vervolgens meerdere gaten in de romp te hebben geboord. De politie gaat ervan uit dat de man het schip wilde laten zinken. De man is psychiatrisch patiënt en heeft nooit verklaard waarom hij tot zijn daad kwam.

De inbraak en sabotage werden tijdig ontdekt om erger te voorkomen. Wel was er schade van zo’n 125.000 euro. De rechtbank heeft een proefdag gepland. Er moeten meerdere getuigen worden gehoord.

Binnenkort moet in Papenburg ook een man voor de rechter verschijnen die in januari 2021 het museumschip Friederieke in Papenburg in brand stak. Ook hij werd in januari dit jaar gearresteerd. Daar ontstond een schade van 600.000 euro. Volgens de politie zijn de zaken niet aan elkaar gerelateerd, de beide mannen kenden elkaar niet.

Lees het gehele artikel op de bron: Butenundbinnen

Afbeelding: Wikimedia Dietmar Rabich / CC BY-SA 4.0