2,6 miljoen kost de reparatie van loodskotter “Elbe No. 5”

De reparatie van de beschadigde loodskotter “No. 5 Elbe” kost naar verwachting zo’n 2,6 miljoen euro. Het zeilschip kwam afgelopen juni in botsing met een vrachtschip op de Elbe en zonk.

Pas kort voor het spectaculaire zinken op Pinksteren vorig jaar werd de loodskotter ingrijpend gerenoveerd. De kosten tot op dat moment: ongeveer 1,7 miljoen euro. Toen kwam de aanvaring met een containerschip op de Elbe. Meerdere mensen raakten gewond. Voor de tweede renovatie in korte tijd schat de Hamburg Maritim Foundation de kosten nu op ongeveer 2,6 miljoen euro – ongeveer een miljoen meer dan de eerste keer. Culturele senator Carsten Brosda (SPD) schreef dit in een brief aan de burger.

Naast delen van de romp moet ook veel van de technische uitrusting die beschadigd was toen het schip zonk, worden vervangen. Naast de Hamburg Maritim Foundation zijn ook de stad en de federale overheid betrokken bij de renovatie van de loodskotter. Het werk aan de romp in Denemarken zal naar verwachting dit jaar worden afgerond – daarna zal het interieurwerk beginnen.

De loodskotter heeft een bewogen geschiedenis. Het schip werd gebouwd in 1883 op de scheepswerf Stülcken in Hamburg, waarna het schip tientallen jaren werd gebruikt om loodsen in de Noordzee aan boord te brengen van binnenkomende schepen – en weer terug. Na de buitenbedrijfstelling werd de “No. 5 Elbe” in de jaren twintig verkocht aan de Verenigde Staten en diende het als een drijvend huis voor de auteur en avonturier Warwick Tompkins en zijn familie. De loodskotter is sinds 2002 terug in Duitsland. Tijdens dagtochten werden ook regelmatig gasten aan boord toegelaten.