24-26 juni: jubileumeditie Maasbrachter Havendagen

De Maasbrachter Havendagen staan, na afwezigheid van twee jaar, weer op de agenda van het schippersdorp. Het grootse maritieme evenement van Limburg vind plaats van 24 tot en met 26 juni.

Het is een speciale editie, de 40e. In 1977 werd gestart met wat toen nog de Open Scheepvaartdagen heette. Chantal Pols van de organisatie zegt: “De Maasbrachter Havendagen zijn een uniek evenement. Alle activiteiten op dit gebeuren zijn gratis te bezoeken. De aankomst van de historische schepen, de kinderactiviteiten en de shows en muziek ’s avonds. Tijdens die dagen verwachten we 20.000 bezoekers.”

Varend erfgoed
De organisatie pakt groots uit met een gevarieerd, maritiem en culinair programma. Tientallen historische sleepboten varen van Panheel naar Maasbracht en openen op vrijdagavond 24 juni traditiegetrouw de Havendagen. Het wordt een weekend vol scheepshistorie. De haven wordt bevolkt door sleepboten, vrachtschepen en ander varend erfgoed. Er zitten bijzondere pareltjes bij, zoals een meer dan 100 jaar oude IJsselaak, een zelflosser en de laatste parlevinker van Nederland. Topattracties zijn de paviljoentjalken Nooit Volmaakt en de Pieternel uit het Gelderse Leeuwen. Deze museumschepen tonen hoe schippers vroeger aan boord leefden en werkten hebben.

Lees het gehele artikel op de bron: Binnenvaartkrant

Of kijk hier voor meer info over de Maasbrachter Havendagen