Nieuws

220 Sleepboten komend weekend in Zwartsluis

Maar liefst 220 sleepboten en rond de 50 ‘opduwertjes’ doen mee van “Vereniging De MotorSleepboot” en ze komen van heinde en ver. De vereniging bestaat ook nog eens 25 jaar dus alle reden voor een paar feestelijke dagen.
Penningmeester Piet van Zaal (hij komt uit Woubrugge)  zit al heerlijk in het zonnetje op zijn boot en daarnaast ligt aangemeerd met zijn boot de man van de PR, Roland Kok uit Alphen aan de Rijn. Ze hebben er zin in. “Het is geweldig mooi weer, juist nu met dit evenement,” zegt hij. “Het is om en om, het ene jaar in Zwartsluis en het volgende jaar met Hemelvaart in  Vianen”.
Ook voorzitter Chris Nieuwpoort zit heerlijk op het dek met achter zich de wapperende Nederlandse vlag. Ook hij geniet van alle schepen die binnen komen varen, de grootste groep van de vereniging komt uit Vinkeveen, maar verder echt uit alle windstreken.“Ieder schip moet lid zijn van de Vereniging want anders kom je er echt niet in”, aldus Piet. Hij en Roland en Chris de voorzitter vertrekken morgen alvast want er moet nog wel even wat geregeld worden natuurlijk.
Donderdag komt er nog een groot binnenschip in Zwartsluis en die gaat met een kraan veertien opduwertjes uit het ruim tillen. Deze zijn ‘te klein’ om het IJsselmeer over te steken en omdat daar over het algemeen ‘jonge schippers’ op varen is dit mooi opgelost.
Foto: Stoomsleepboot Maarten