185.000 bezoekers vieren maritiem feest op Oostende voor Anker

Het gratis maritiem festival Oostende voor Anker overspoelde de voorbije dagen de Stad aan Zee met tweemasters, driemasters, schoeners, barken en platbodems. Meer dan 185.000 bezoekers kwamen de maritieme sfeer opsnuiven.

Wie dit weekend afzakte naar de Oostendse binnenstad kon er over de koppen lopen. Duizenden mensen wilden graag de maritieme sfeer van dichtbij opsnuiven, en daar genoten ze met volle teugen van. Op de pontons kuierden de bezoekers langs de vele boten en hier en daar was het aanschuiven om ook aan boord het boeiende verhaal van bijvoorbeeld de Kamper Kogge van dichtbij te ontdekken. Heel wat mensen hadden die wachtrij er voor over. Enkele schepen gingen tijdens het festival ook op zee, wat er voor zorgde dat het spektakel niet enkel van op land beleefd werd. Voor de deelnemers aan boord was het volop genieten. Niet enkel de kathedralen van de zee maakten tochtjes, ook Wetwheels South East nam bezoekers mee aan boord. Die boot is speciaal ingericht om rolstoelgebruikers mee te nemen op een ontspannende tocht. Onder begeleiding mogen zij ook zelf eens het stuur overnemen. Een mooie ervaring, zo zeggen ook de leden van vzw Dyade die konden meevaren.

Na een verplichte corona-pauze van 2 jaar kwamen uiteindelijk meer dan 185.000 bezoekers langs. Dat maakt van de 21ste editie een groot succes. “Duizenden gezinnen zakten af naar de Vindictivelaan, de Visserskaai, het Sint-Petrus- en -Paulusplein, de verschillende dokken en jachthavens voor een mix van authenticiteit, muziek en schepen. Er waren weinig tot geen incidenten. Het is een ongelofelijk gevoel om hier terug van te kunnen genieten en voor heel mensen een geluksgevoel. Mensen zijn blij dat het weer kan plaatsvinden”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

Lees het gehele artikel op de bron: HLN

Afbbelding: Oostende voor Anker op twitter