14e Traditions Schiffe Treffen in Leer, 18 t/m 20 augustus

Het treffen van Traditionele Schepen in Leer staat dit jaar in een zeer speciaal teken voor de stad Leer: de stad Leer kreeg 200 jaar geleden stadsrechten. Ook dit jaar wordt er voor een gevarieerd programma gezorgd tijdens de drie dagen van het evenement. Nederlandse schepen worden hiervoor ok nadrukkelijk uitgenodigd.

Geregistreerde vereniging "Schipper Klottje Leer".

De samenhorigheid en de gesprekken onder de liefhebbers van traditionele schepen zijn erg belangrijk, ook met de Nederlandse vrienden. De historische schepen zullen veel geïnteresseerde bezoekers van “heinde en verre” trekken en bijdragen aan de revitalisering van onze prachtige historische binnenstad.

Tegen de achtergrond van de verlening van stadsrechten 200 jaar geleden wordt duidelijk welke betekenis de haven, de schepen en de scheepvaart lang geleden hadden en nog steeds hebben voor Leer. Het zou mooi zijn als er weer veel schepen aan ons treffen deelnemen en reclame maken voor de lange en belangrijke scheepvaarttraditie in de Duits/Nederlandse regio.

Via het aanmeldingsformulier kun je aangeven of je aanwezig zult zijn op ons treffen. Stuur deze s.v.p. naar: Schipper Klottje Leer e.V., p/a Gisela Wessels, Kampstraße 19, 26789 Leer (Germany) of per E-Mail: Gisela.wessels1@ewetel.net of kontakt@schipperklottje.de. Wij nemen dan tijdig contact met je op en geven je meer informatie.

Kijk ook op de website van Schipper Klottje