1 juni ‘De middag van het Baklopen’ bij Museumwerf Vreeswijk

Heeft u altijd al eens willen baklopen? Grijp uw kans! Op zaterdag 1 juni tussen 13 en 17 uur organiseert Museumwerf Vreeswijk als Themazaterdag De middag van het Baklopen. Iedereen die wel eens achter de bak heeft gelopen of daar ooit van droomde (of alleen wil toekijken), is van harte welkom.

Op 1 juni ligt de IJsselaak ‘’Door Gunst Verkregen’’ volgeladen met zand bij de Museumwerf. Het schip wordt die middag gelost. Misschien wel door u! Dat kan want de ‘’Door Gunst Verkregen’’ is voorzien van een zelflosinstallatie. Met deze belangrijke uitvinding uit 1916 kunnen de bakloper (de persoon in het ruim) en de lierman/-vrouw (op het voordek) samen het zand lossen.
Wilt u het eens proberen of als vanouds weer eens achter de bak lopen of de lier bedienen? Geeft u zich dan op via museumwerf@museumwerf.nl.

Boek
In december j.l. verscheen het boek ‘’Zand, grind en de historische binnenvaart, 100 jaar zelflossen’’ Daarin vindt u alle informatie over het zelflossen en de zandwinningsindustrie. Van het boek is inmiddels de tweede druk verkrijgbaar bij de Museumwerf. Op 1 juni is er de mogelijkheid het te laten signeren door de auteur.

Themazondagen
De Themazondag (soms is het een Themazaterdag) wordt elke eerste zondag van de maanden mei t/m oktober georganiseerd bij de Museumwerf. Het is een kleinschalig evenement waarbij verschillende thema’s aan bod komen die iets te maken hebben met de binnenvaart, de werf, het water of die gewoon leuk zijn. De volgende Themazondag is 7 juli. Dan is er een workshop fotografie.
Tijdens de Themadagen is het Theehuys, met gezellig binnen- en buitenterras, uiteraard geopend voor een lekker kopje koffie/thee en een stuk koude of warme appeltaart.

De entree is: € 2,- p.p. Donateurs en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer info op www.museumwerf.nl.

RVEN
EOC