Training voor droogvallers op en over het wad

Op zaterdag 14 juli vindt voor de vierde maal een training over het wad plaats voor varende wadliefhebbers. Dit in het kader van het Waddenfonds project ‘Ambassadeurs van Waddenzee Werelderfgoed’.

Wie regelmatig vaart en droog valt op het wad weet hoe bijzonder het gebied is. De stilte die alleen verstoord wordt door de geluiden van duizenden vogels in combinatie met de wijdsheid zorgen voor een unieke belevenis. Wat zie je, wat leeft er en op welke plekken in dit prachtige natuurgebied kun je droog vallen? Dit zijn onderwerpen die worden behandeld in de eendaagse bijscholing.

De Schuttevaer vertrekt deze dag uit de haven van Den Oever. De Schuttevaer is de grootste nog bestaande koftjalk in Nederland. Aan boord worden lezingen gegeven, onder andere door Marianne van der Linden, auteur van het ‘Handboek Varen op de Waddenzee’ en deskundigen van Ecomare en de Waddenvereniging.

Nadat het schip is drooggevallen volgt een excursie over het wad. In de loop van de avond meert het schip weer af in de haven van Den Oever. De scholing wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Waddencentra, Waddenvereniging en diverse watersport- en toeristenorganisaties. Er kunnen maximaal 50 mensen mee.

Kosten € 75,-. Hiervoor krijgen de deelnemers een informatiemap, lunch, warme maaltijd en versnaperingen.

Inschrijven via de website van Ecomare

EOC
RVEN