Toekomstvisie Wolwevershaven Dordrecht

De Gemeente Dordrecht heeft aan het Mobiel Erfgoed Centrum gevraagd om samen met de bewoners en bedrijven rond de Wolwevershaven een toekomstvisie met een uitvoeringsplan te ontwikkelen. Het doel is om het prachtige en historisch interessante, maar ook wel wat stille gebied van de Wolwevershaven cultureel en recreatief aantrekkelijker te maken. Bij het maken van deze toekomstvisie en uitvoeringsplan spelen de ideeën en wensen van de bewoners een belangrijke rol.

De gemeente heeft met dit plan drie doelen voor ogen: het maatschappelijke rendement van de haven te vergroten, de schepen in en de panden langs de haven meer te verbinden, om daarmee een interessanter en levendiger gebied te ontwikkelen.

Voor deze toekomstvisie zal het Mobiel Erfgoed Centrum onderzoeken hoe de bewoners en de gemeente de mogelijkheden van het maritieme ensemble van water, woningen en scheper beter kunnen benutten. Daarbij kijkt het Mobiel Erfgoed Centrum ook naar het schroevendok van Straatman. Verder is het van belang om te bekijken hoe de toekomstvisie van de Wolwevershaven gekoppeld kan worden aan andere ontwikkelingen in de stad, zoals het Programma Levendige Binnenstad, de Erfgoedlijn Waterdriehoek, de Metrolijn van het NBTC ‘Nederland Waterland’. Het Mobiel Erfgoed Centrum koerst allereerst op samenwerking met de directe betrokkenen in het gebied en in de tweede instantie met andere partijen in de stad.

Lees het gehele artikel op de bron: MEC

 

EOC
RVEN