Stichting Vaarkracht zoekt historische schepen

Stichting VaarKracht organiseert vaartochten voor mensen die leven met kanker. Inmiddels hebben zij zes vaarseizoenen achter de rug en hebben er in die periode meer dan 7.000 gasten meegevaren.
Stichting Vaarkracht biedt dat kosteloos aan, inclusief hapje en drankje.

Inmiddels nemen circa 300 schippers deel. Dit zijn mensen die een zeilschip, motorboot, of sloep privé bezitten en af en toe een dagje met mensen die leven met kanker gaan varen. Er zijn ook circa 20 charterschepen die het schip kosteloos of tegen een gereduceerd tarief aanbieden.

De stichting wil echter meer en zij hebben het plan om een “12 steden vaardag” te organiseren. 12 bijzondere schepen die een “rijk” verleden hebben, moeilijke tijden hebben doorstaan, bijna verloren zijn gegaan en nu weer deel uitmaken van een trotse historische vloot, met een ligplaats in één van de 12 havensteden in Nederland.

Het liefst schepen waarop een groep van maar dan 12 gasten kan worden ontvangen, en die (een beetje) comfortabel zijn.

Het zou leuk zijn als er verschillende type schepen aan gaan deelnemen. B.v. iedere week in een andere stad met een ander (type) schip. In overleg kan er per schip/vaartocht een kostenvergoeding worden afgesproken.

– Waarom dit project?
Het lijkt de stichting interessant om het behoud van het schip én de mens in eenzelfde daglicht te stellen. Voor en tegenspoed, onderzoek en uitslagen, hoop, verwachting en doorzettingsvermogen, etc.

Om sfeer te proeven kunt u de website bezoeken.

Voor meer info kan je contact opnemen met Robert Rust, 0624 33 24 43 of info@vaarkracht.nl

 

RVEN
EOC