Klipper krijgt een tweede leven

De Spinola is al jaren een begrip in Breda. Maar dat de boot ooit heeft kunnen aanleggen bij het Spanjaardsgat is ook gewoon een kwestie van geluk geweest. In 1971 lag er nog een ophaalbrug over de Mark en die werd nog één keer opgehaald voordat de haven definitief op slot ging voor grote schepen.

Dat was het moment dat de Bredanaars Ary Vroon en Paul Verloop de oude Friese klipper de haven in konden laten varen. De twee horecaondernemers waren kort daarvoor op het idee gekomen om van de boot een café te maken.

Eerst wilden ze hun zaak Het Turfschip noemen, maar daar was de eigenaar van het gelijknamige congrescentrum het niet mee eens. Dus werd het Spinola, naar de Italiaanse admiraal in Spaanse dienst tijdens de Tachtigjarige Oorlog.

De Spinola is in 1916 te water gelaten in Geertruidenberg onder de naam Nova Spec. Dat staat trouwens nog steeds op de boeg van de boot. In 1939 werd het zeilschip omgebouwd tot motorklipper. Daarna werd het schip vooral ingezet om graan te vervoeren. Ook Breda werd in die jaren vaak aangedaan: suikerbieten werden gelost bij de suikerfabriek aan de Markkade.

In 1971 kwam de Spinola voor altijd naar Breda. Speciaal voor de schoonheidscommissie van de gemeente Breda werd er nog een twaalf meter hoge mast opgezet. Dat vond men historisch verantwoord in dit deel van de haven dat enkele jaren daarvoor bijna compleet was gedempt.

Vroon en Verloop hebben de boot gekocht van een schipper uit Werkendam. Die dacht dat zijn schip gebruikt zou worden door de padvinderij. In de loop van volgend jaar keert de boot terug naar het Spanjaardsgat, waar hij zijn tweede leven als Bobby’s Boat begint.

Lees het gehele artikel op de bron: de BN de Stem via blendle (€ 0,49)

 

RVEN
EOC