Historische Veerdienst 3 in Dordrecht moet zichzelf bedruipen

De Veerdienst 3 lijkt ondanks zijn hoogbejaarde leeftijd van 120 jaar nog een mooie toekomst tegemoet te gaan. Vereniging De Binnenvaart heeft het schip vandaag officieel gekocht van de gemeente Dordrecht.

De nieuwe aanwinst van de vereniging ligt aan de Dordtse Stadswerven, naast het drijvend binnenvaartmuseum op de voormalige duwboot René Siegfried. Een stichting redde het schip veertig jaar geleden al van de sloop, maar kon de Veerdienst 3 niet meer in de vaart houden.

“Die mensen hebben geweldig werk gedaan, maar toen ze aangaven dat het niet langer ging kwam de gemeente – die eigenaar van de boot was – naar ons toe.” Woensdagmiddag om 17:00 uur staan de handtekeningen onder het koopcontract met de gemeente.

Verhuur

“Onze leden gaan er natuurlijk mee varen en zorgen voor het onderhoud. Maar we willen wel dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van dit historische schip en dat het zichzelf kan bedruipen door middel van verhuur voor rondvaarten en feestjes”, zegt Hubens.

Inmiddels zijn er al twintig boekingen binnen, dus dat gaat de goeie kant op. Vereniging De Binnenvaart kocht onlangs ook een zogeheten Franse Motor. Dit schip moet onderdeel worden van Leefwerf De Biesbosch, waar historische schepen een ligplaats moeten krijgen.

EOC
RVEN