Historische schepen leggen aan in Oosterwolde

Aan de Houtwal bij het centrum in Oosterwolde is maandag 16 juli van 15.00 tot 20.00 uur een Turfvaartdag. Dit evenement vindt plaats in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Vanuit Appelscha arriveert zondagavond 15 juli al een vloot oude boten. De skûtsjes, sleepboten, opduwers en andere schepen worden feestelijk verlicht. Bovendien wordt de vloot rond 21.30 uur binnen gezongen door shantykoor De Compagnonsvaarders.

Maandag wordt er op en bij de schepen van alles georganiseerd. Oosterwolde Promotion, De Kortsluiting en Stichting Kunstwerf hebben gezamenlijk voor een programma gezorgd. Om 15.00 uur gaan de activiteiten van start. De toegang is gratis.

 – Kunst- en ambachtenmarkt

De bezoekers kunnen de boten bekijken. Daarnaast wordt er een kleine kunst- en ambachtenmarkt opgezet. Diverse kunstenaars uit de regio presenteren hier hun werk en tonen hoe hun kunstwerken tot stand komen. Enkele ambachtelijke bedrijven uit het dorp laten eveneens zien wat zij in huis hebben.

Doorlopend vinden er op en bij de schepen optredens plaats. Singer-songwriter Kor Span uit Oosterwolde trapt om 15.00 uur af. Hij neemt de bezoekers mee op een muzikale reis door zijn eigen werk. Een half uur later is het de beurt aan Boozeabitch. Deze singer-songwriter-act uit Oosterwolde bestaat uit zanger Steve Bergsma en gitarist Waylon Goeman.

EOC
RVEN