EOC-Traditionele Schepen Beurs in teken van duurzaamheid

Staat het al in uw agenda? Het tweede weekend van november is het weer zover, de EOC-Traditionele Schepen Beurs. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaamheid. Hoe gaan wij met onze traditionele schepen mee in deze vernieuwende tijd en welke initiatieven zijn er allemaal op het gebied van duurzaamheid?

 – Greep uit de activiteiten
In samenwerking met SummerLabb zullen er verschillende activiteiten opgezet worden die u op een speelse manier meer informatie geven over energie, het omzetten van wind en water energie, het gebruik van duurzame middelen zoals warmtepompen en zonnecellen, vrachtvaart onder zeil zal ook vertegenwoordigd worden en zelfs een scheepsvorm die gemaakt is om tegen de wind in te varen.

 – Heeft u geen schip?
Ook dan kunt u hier toch ook veel opsteken over duurzaamheid. SummerLabb stond in 2017 tijdens SAIL Den Helder op het boorplatform de Paragon, hun Green Line to the Future zal op een vernieuwende manier ook op de Schepenbeurs aanwezig zijn. Jan Douwe Kroeske komt met uitdagende vragen tijdens de EnergyQuiz en de kersverse “burgemeester van Jouw Noordzee” zal op de beurs aanwezig zijn om samen met u te praten over de toekomst van de Noordzee, ‘jouw’ Noordzee.

 – Vele schepen
De museumhaven van Den Helder zal gevuld worden met allerlei schepen, van stoomschepen tot zeilschepen, van vrachtschepen tot oude visserij vaartuigen en vele van deze schepen zijn open voor bezoek. Op verschillende schepen zijn mogelijkheden voor B & B. Voor het eerst zullen er ook schepen te koop zijn tijdens de beurs, bent u nog opzoek naar een nieuw avontuur met een mooi klassiek scheepje het water op, kom dan vooral langs en maak kennis met alle kanten van het varen.

De EOC-Traditionele Schepen Beurs is op 9, 10 en 11 november 2018 op Willemsoord, Den Helder

Kijk hier voor meer info

EOC
RVEN