Cursus traditioneel knopen en splitsen van touw en staaldraad

Geen schip zonder touw. Al was het maar om een roeiboot mee vast te leggen. Degelijk touwwerk aan boord is onmisbaar, ook voor de veiligheid. Bij historische schepen draagt degelijk ouderwets touwwerk ook nog eens bij aan een authentieke uitstraling. Schippers, boeren en buitenlui werden vroeger van jongs-af-aan ingewijd in de geheimen van het knopen en splitsen. Dat is nu wel anders. Dit eeuwenoude ambacht dreigt te verdwijnen.

 – Cursus
Om het oude ambacht voor uitsterven te behoeden en nieuw leven in te blazen organiseert professioneel scheepstuiger Hans van der Haar bij Museumwerf Vreeswijk, bij voldoende belangstelling, een cursus traditioneel knopen en splitsen. Er wordt gewerkt met touw en staaldraad. De cursus beslaat 6 tot 7 avonden. De kosten zijn € 60,00 inclusief lesmateriaal zoals touw, staaldraad en enkele gereedschappen. Van der Haar kan buigen op 40 jaar praktijkervaring bij Monster Vreeswijk en bij Gebr. van der Vlerk bv. Vreeswijk.

 – Introductieavond
Op maandagavond 8 oktober van 19.30 tot 22.30 uur is er bij de Museumwerf een introductieavond waarop het een en ander wordt verteld over het verloop van de cursus en het benodigde gereedschap. Heeft u belangstelling? U kunt zich opgeven bij Hans van der Haar: hansvanderhaar@casema.nl of hansvanderhaar49@gmail.com of 0628-513-533.

EOC
RVEN