Binnenkijken op woonschip Robbedoes: ‘Iedereen komt hier tot rust’

Dobberen op de Eem, genieten van het uitzicht. Wij doen het misschien één keer per jaar als we een bootje huren, Wim en Anneke Robbertsen doen het elke dag op hun woonschip Robbedoes in Amersfoort. Anneke vertelt lachend: “Ik zwaai altijd maar gewoon naar iedereen die voorbij komt varen, ik weet af en toe echt niet wie het zijn.”

Wim en Anneke Robbertsen gooiden een aantal jaar geleden het roer letterlijk helemaal om. De kinderen waren in 2012 uit het ouderlijk huis in Woudenberg vertrokken en na lang nadenken besloot het stel op een woonboot te gaan wonen. “Ik had dat nog nooit gedaan, maar toch voelde ik dat dit het was. Toen ik het Wim vertelde wist hij ook gelijk dat dit iets voor ons was.” Ze kopen een schip dat nog compleet verbouwd moet worden, het begin van hun avontuur.

Anneke heeft geen moment spijt van haar beslissing om haar woonhuis op het vaste land in te ruilen voor een bestaan op het water. En ze wil meer mensen enthousiast maken voor een nachtje slapen op het water in Amersfoort. “Ik open in oktober 2018 een Bed & Breakfast“, zegt ze trots. Je kunt dan dus ook een nachtje logeren op het water, in de originele schipperswoning die compleet in jaren 60 stijl is ingericht.

Het is bijna een soort vakantiegevoel. Maar hoe zit het dan eigenlijk met de vakanties van Wim en Anneke? “Ik hoef dus nooit iets in te pakken als wij op vakantie gaan”, vertelt ze lachend. Het stel haalt gewoon het anker op, om vervolgens door heel Nederland te varen. De eerste keer dat ze erop uit trokken met de Robbedoes kwam ze erachter dat de voorraad drinken op de kade stond, maar nu is alles aan boord. “Als we de motor aanzetten en we gaan de stuurhut in, dan is de vakantie begonnen. We zitten dan ook de hele dag in de stuurhut en niet echt in de woonkamer. Dat is voor ons echt een vakantiegevoel.”

Lees het gehele artikel met veel foto’s van Ietse Horneman op de bron: In de Buurt

 

RVEN
EOC