Bietentocht van 21 t/m 25 oktober

21 oktober 2018 gaat de 20e editie van de Bietentocht van start. Het jaarlijkse zeilspektakel met een historisch tintje, georganiseerd door Stichting De Zeeuwse Beurtvaart.

De herfst laat zich jaarlijks van vele kanten zien, en verrast de Bietentocht al 20 jaar. Met de eerste Bietentocht in 1999 werden nog vele schippers wakker met een laagje ijs op het dek. Maar In twintig jaar tijd hebben we van alles meegemaakt: Van korte broeken, tot dikke wollen mutsen, windkracht 0 of windkracht 10 in de Bietentocht kan het allemaal. Wat de herfst ons dit jaar, tijdens een bijzonder feestelijke 20e editie, zal brengen? Dat weten alleen onze weergoden. Wij weten in ieder geval dat de Bietentocht inmiddels een begrip is geworden waar veel wandelaars, fietsers, en hobby fotografen op af komen, en waar ze samen met de schepen de oude tijd van de suikerbieten herleven.

Meer informatie over dit historisch zeilspektakel vind je hier www.bietentocht.nl

 – Wilt u ook de tocht komen volgen? 
De Bietentocht wordt van 21 t/m 25 oktober 2018 gehouden, waarbij de vloot is te volgen langs de route Steenbergen – Yerseke – Zierikzee – Dintelmond – en Willemstad.

Let op: het programma is anders dan vorig jaar! (zie ook de website) Zo wordt er dit jaar niet gejaagd in Goes maar in Steenbergen, op 21 oktober 2018 Tussen 12.00 en 16.00 uur
worden de schepen door het Steenbergse Vliet tot aan het aquaduct over de A4 gejaagd naar Steenbergen. Dit gebeurt door door mooie, grote trekpaarden. Om dit schouwspel van dichtbij mee te kunnen maken kunt u de auto parkeren bij de mestput achter Fort Henricus. Vanaf Steenbergen rijdt u langs het Fort tot aan de mestput. Houd er wel rekening mee dat de weg modderig kan zijn, dus laarzen zijn aan te raden! (Voor onze andere schouwspellen kunt u het gehele programma vinden op www.bietentocht.nl

 

RVEN
EOC